Kubbe-Norrflärke

 

Kubbe och Norrflärke är två tätt intilliggande byar ca 10 km norr om Bredbyn med många vackra jordbruksgårdar och torp bevarade.

De båda byarna är starkt förankrade i varandra och de är väldigt aktiva med en stark föreningsverksamhet som även bidrar till en stark gemenskap. I Norrflärke finns en grundskola upp till åk 6 med förskola och fritidshem. Bygdegårdsföreningen hyr skolbyggnaden av kommunen så även på kvällstid och helger är det mycket aktiviteter på skolan, alltifrån innebandyträning till bröllopsfest.

För den som besöker Kubbe/Norrflärke sommartid rekommenderar vi att man tar en kanottur i Norra Anundsjöån eller tar ett dopp vid flärkenbadet som är ett otroligt populärt familjebad.

På gång i Kubbe-norrflärke

Kubbe-Norrflärke Bygdegårdsförening

 
 

Service

Lillpigans

Norrflärke Mekaniska

Norrflärke Allservice

Pendlarparkering med motorvärmare, Kubbetorget

 
 

Idrottsföreningar

Kubbe-Norrflärke IF – fotboll, styrkelyft/gym, orientering, innebandy, yoga och gymnastik.

 

Göra

Paddla Kanot

Upplev naturen och vattnets ringlande framfart på ett lugnt och mysigt sätt genom att paddla längs norra Anundsjöån i Kubbe.

Fiska

Bada

Hundspann - Seltjärn

Packa matsäcken och njut av den på rastplatsen ovanför Kubbe längs Sagavägen.

Rastplats Sagavägen: Handikappsanpassad rastplast med utedass, vindskydd, rymlig parkering, sagostig, grillring och bänkbord.

Eller åk till den här nybyggda pärlan strax innan man svänger av mot Vattugården, vid välkommen till Kubbe-Norrflärke Skylten.

Rastplats Kubbe/Norrfärke Anundsjö: Här smakar matsäcken extra bra.

 

Uppleva

K-Märkta lador

K-Märkta lador i Norrflärke

Vandra upp på Kubbeberget och njut utav utsikten och din medhavda matsäck. Åk uppför Hädanbergsvägen några hundra meter och ta av mot vänster vid den här skylten. Gul led, 10-15min vandring.

 

Buss

Dintur.se



 
 
Föregående
Föregående

Gottne

Nästa
Nästa

Mellansel