Gottnebygden är en lantbruksbygd med gamla anor. Den ligger längs den vackra Moälven, just där Utterån och Moälven möts, knappa två och en halv mil inåt landet från Örnsköldsvik räknat. Byarna Gottne, Östansjö, Söderå och Hållen utgör Gottnebygden som består av 250 hushåll.

Här bor det många barnfamiljer och här finns den fristående skolan Gottne byskola som drivs av Gottnes samhällsförening. Skolan har en inriktning inom natur och hälsa och är en varm och trygg skola i en lugn miljö där alla blir sedda.

Här finns även Gottne IF för dig som är fotbollsintresserad. Bänka dig på läktaren och hejja fram Gottne IF mot vinst - eller kanske ska du gå med i laget? Gottne IF arbetar för att laget ska kännetecknas av glädje, respekt och öppenhet. De har ett lag i div 2 och div 4.

Trakten bjuder på fint fiske i flera vatten för den fiskeintresserade såsom tex. harrfisket i Utterån som utmynnar i Moälven.

Framtidskyrkan finns i Gottne och Mellansel och är en öppen kyrka som erbjuder gemenskap och delaktighet. Gottne NBC är en stor, populär secondhandbutik som många åker för att besöka. Här finns även ett café och är en samlingspunkt i Gottne för de som vill ta en kopp kaffe och surra.

Välkommen till Gottne, en öppen, mjuk och varm bygd som erbjuder dig - ung som gammal, ett rikt samhälle med ett rikt innehåll, mitt i en storslagen landsbygd.

Gottnes hemsida

 
 
 
Föregående
Föregående

Bredbyn

Nästa
Nästa

Kubbe-Norrflärke