Anundsjö

Älska Anundsjö säger vi! Men att i ord förklara varför det är så fantastiskt att leva och bo här är inte enkelt. Det måste upplevas. Kanske är det alla aktiviteter och evenemang som anordnas av bygdens livskraftiga föreningar och organisationer? Eller kanske är det den fantastiska naturen med berg och dalar, sjöar och vida skogar? Eller kanske är det gemenskapen och hjälpsamheten bland Anundsjös innevånare? Troligen är det allt detta tillsammans som gör Anundsjö så värt att ÄLSKA.

Bygden har ett mycket stark företagande med mer än 100 verksamma företag. Polarbröd, Boschrexroth och Höglandssågen är de stora arbetsgivarna. Många andra entreprenörer är verksamma inom bygg, skog och handel och turism. I samhällena Bredbyn, Mellansel och Skorped finns butiker, salonger, restauranger, skola, vård och omsorg som ger dig den service du behöver. Och saknad du något så ligger staden Örnsköldsvik nästgårds.

Anundsjö karta.jpg

Bredbyn som är Anundsjös centralort ligger mycket centralt placerat. Med bil är det 30 minuter till Örnsköldsvik, 30 minuter till tågstation, 50 minuter till flygplatsen.

Men allra mest centralt är det att ha fem minuters promenad till affär, bank, vård, skola (NY skola i Bredbyn för årskurs 1-9 står färdig 2019) & idrottsplats. OCH fem minuter till Jakt & fiske, svamp plockning, skidåkning, skoteråkning eller bara ströva i den bedövande vackra naturen.

Det är vår företagsamhet, genuina gemenskap, natur, historia, föreningar och framtidstro som ger drivet i bygden.

Välkommen hit!


Fakta

  • Anundsjö socken i Ångermanland ingår sedan 1971 i Örnsköldsviks kommun.

  • Ytan är 2,629 kvadratkilometer. Ca 4,503 invånare.

  • Området är lika stort som Blekinge så dett finns gott om plats för alla!

  • Serviceorten Bredbyn finns F-9 skola och det byggs just nu en ny högstadieskola. Det finns 4 byskolor i området.

  • Vårdcentral Folktandvård och Apotek hittar du vid torget i Bredbyn.

  • Anundsjö-Skorpeds Pastorat med kyrka och klockstapel mitt i samhället som har en gedigen historia, driver många verksamheter för ung som gammal. Se hemsidan för alla aktiviteter.

  • Några av alla fina orter i området. Mellansel, Skorped, Kubbe-Norrflärke, Moliden, Solberg, Myckelgensjö, Gottne, Hädanberg, Seltjärn.

  • Idrottsföreningarna i området driver aktiviteter för alla:

Anundsjö barn fotball.jpg
Anundsjö Bredbyn.jpg